aA
Diana Vyšniauskienė (41 m.) pavogė didelę sumą iš kibernetinio saugumo įmonės „S-RM Intelligence“ Londone. Moteris sakė pavogusi 122 000 svarų (apie 135 tūkst. eurų) iš pykčio, kad jai nesuteikė pareigų paaukštinimo, nes ji buvo ne JK gyventoja, rašo „Daily Mail“ (šio leidinio tekste nurodoma lenkiška D. Vyšniauskienės tautybė – red.).
Moteris lietuviška pavarde Anglijoje iš darbdavio pavogė 120 tūkt. svarų ir išvyko atostogauti į Dubajų
© Shutterstock nuotr.

Vieniša motina už vogtus pinigus prabangiai atostogaudavo užsienyje, kol galiausiai šių metų sausį ją susekė. Moteris savo kaltę pripažino. Ji išvengė kalėjimo, nes priešingu atveju jos duktė būtų likusi viena.

Jos advokatas Rizwanas Anwaras sakė, kad jo klientė jautė nuoskaudą darbdaviui. Advokatas teigė: „Ji atvyko į JK prieš kelerius metus, daug dirbo, stengėsi. Jai pavyko įsidarbinti šiame darbe 2012 m. Buvo kliūčių jai kilti karjeros laiptais. Kai jos kolegą paaukštino, jai teko dirbti dviejų žmonių darbą.“

D. Vyšniauskienė sakė jautusi spaudimą, todėl priėmė klaidingą sprendimą ir pasisavino įmonės pinigų. Ji sakė, kad dabar gėdijasi savo poelgio.

Teisėjas Jeremy‘is Donne‘as sakė teisme: „Diana Vyšniauskiene, jūs prisipažinote kalta dėl sukčiavimo. Tai didelio masto sukčiavimas, trukęs metus ir du mėnesius. Jis akivaizdžiai buvo suplanuotas, kadangi jūs pervedėte darbdavio pinigus į tris skirtingas banko sąskaitas ir naudojote tuos pinigus pagerinti savo gyvenimą. Šiuo atveju kaltė didelė, nes piktnaudžiauta pasitikėjimu.“

Teisėjas atidėjo bausmės vykdymą D. Vyšniauskienei, nes ji prisipažino kalta, taip pat dėl geros charakteristikos, gailėjimosi, dėl sveikatos būklės ir dėl to, kad ji privalo rūpintis savo dukterimi.

Teisėjas sumažino bausmę iki dvejų metų laisvės atėmimo, o bausmės vykdymą atidėjo dvejiems metams.

Teismo sprendimu, D. Vyšniauskienė turės atlikti 200 valandų visuomenei naudingo darbo, tris mėnesius nuo 20 val. iki 6 val. neiti iš namų ir 30 dienų lankytis pas psichologą.

DELFI.lt