aA
Indijos policijos pareigūnai teigia sulaikę šešiasdešimtmetį vyrą, kuris nušovė žmoną, pavėlavusią pateikti jam vakarienę. Ashokas Kumaras šeštadienio vakarą namo parsirado išgėręs. Netrukus kilo konfliktas su žmona, teigia Indijos Gaziabado miesto, kur ir įvyko nelaimė, vyresnysis policijos pareigūnas Rupeshas Singhas.
Kraupus nusikaltimas: indas nužudė žmoną dėl vėluojančios vakarienės
© Shutterstock nuotr.

55 metų Sunaida buvo atvežta į ligoninę su šautine žaizda galvoje. Deja, remiantis žiniasklaidos pranešimais, moters gyvybės medikams išgelbėti nepavyko.

A.Kumaras pripažįsta savo kaltę ir gailisi, ką padaręs.

„Vyras geria kiekvieną dieną. Ir šeštadienį jis namo grįžo išgėręs, pradėjo pyktis su žmona. Moterį labai liūdino vyro potraukis taurelei, ji norėjo pasikalbėti apie šią problemą, tačiau jam tai buvo nė motais – ėmė reikalauti vakarienės. Susierzino, kad maistas vėluoja, ir šovė sutuoktinei į galvą“, – pasakoja policijos pareigūnas.

Jau daugiau nei dešimtmetį Indijoje smurto artimoje aplinkoje prieš moteris statistika auga.

2015 metais naujas smurto artimoje aplinkoje atvejis fiksuotas kas keturias minutes. BBC korespondentė Naujajame Delyje Geeta Pandey sako, kad toks smurtas prieš moteris nesiejamas vien su Indija – ši bėda paplitusi visame pasaulyje, tačiau, skirtingai nei kitur, čia itin paplitusi vadinamoji tylos kultūra ir gėda kreiptis pagalbos.

Remiantis Indijoje valdžios užsakymu atlikto visuomenės tyrimo rezultatais, daugiau nei 54 proc. vyrų ir 51 proc. moterų teigia, jog pakelti ranką prieš žmoną galima tais atvejais, kai ji negerbia vyro tėvų, nesirūpina vaikais ar namais, ar netgi dėl tokių menkniekių kaip persūdytas maistas.

DELFI.lt