aA
Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja Strasbūre vykstančioje sesijoje antradienį priėmė rezoliuciją, ginančią seksualinių mažumų teises.
Rezoliucijoje pateikiamas Europos Tarybos šalių rekomendacijų sąrašas siekiant palengvinti seksualinių mažumų padėtį, nes kai kuriose Europos šalyse, dokumento autorių nuomone, "jų teisės gerokai varžomos".

Siūloma panaikinti bet kokį seksualinių mažumų diskriminavimą nacionaliniuose įstatymuose, pavyzdžiui, netaikyti teisminio persekiojimo už vienos lyties asmenų seksualinius santykius, jei tai daroma abiejų suaugusių partnerių sutikimu. Be to, raginama nedelsiant paleisti iš kalėjimų visus, kurie už tai į juos pateko.

ETPA pasisako prieš diskriminavimą dėl seksualinės orientacijos priimant į valstybės ar kitokią tarnybą, taip pat armijoje ir policijoje, bei rekomenduoja savo narėms persekiojimą dėl seksualinės orientacijos laikyti pagrindu suteikti politinį prieglobstį.

Specialiame pranešime, kurį parengė ETPA Įstatymų ir žmogaus teisių komitetas, tarp labiausiai homoseksualų ir lesbiečių teises gerbiančių šalių minimos Belgija, Čekija, Suomija, Prancūzija, Malta, Nyderlandai, Švedija ir Šveicarija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.