aA
Bendrovės „Microsoft“ konkurencijos strategijos skyriaus vadovas Dougas Milleris davė interviu tinklapiui „Wired.com“, kuriame kalbėjo apie „Linux“ ir apie „Microsoft“ požiūrį į atvirąjį kodą. Pasak jo, atvirojo kodo programinė įranga kol kas neišnyks iš rinkos, tačiau užims labai mažą jos dalį.
„Atvirojo kodo programos turi du pagrindinius trūkumus, - mano D.Milleris, - tai negalėjimas kontroliuoti daugybės programos tobulintojų ir visiškai netinkamas verslo modelis“. Pasak jo, turi būti kažkoks centrinis organas, kontroliuojantis visą kūrimo ir tobulinimo procesą. Situaciją atvirojo kodo visuomenėje jis apibūdino taip: „Visi važiuoja, tik niekas nevairuoja automobilio“. „Kaip galima įkurti pelningą verslą, jei programuotojas deda visas pastangas programos kūrimui, kuri paskui taps nemokama?“ – klausia „Microsoft“ darbuotojas.

Atvirojo kodo visuomenės narių atsakymas į tokius „Microsoft“ atstovo pareiškimus buvo maždaug toks: „Microsoft“ prišnekėjo eilinę nebūtų dalykų apie „Linux“ ir atvirąjį kodą porciją „Linuxworld“ parodos atdarymo proga“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.