aA
Beveik po penkių mėnesių tyrimo Panevėžio apylinkės prokurorai pirmadienį nutraukė baudžiamąją bylą, iškeltą dėl paslaptingos 10-metės Erikos Zopelytės bei 8-metės Sandros Tubytės mirties praėjusią vasarą.
Per parengtinį tyrimą nenustatyta, kad prieš mergaites būtų panaudotas fizinis smurtas, turėjęs įtakos jų mirčiai.

Buvo atmesta versija, kad mažametės galėjo būti apiplėštos. Nelaimės vietoje rastas jų maudymosi ratas, dviratis, drabužiai.

Taip pat nepasitvirtino įtarimai, kad mergaitės galėjo patirti seksualinę prievartą. Neaptikta jokių sužalojimų jų lyties organuose.

Mažametės panevėžietės, pernai rugpjūčio 23-iosios rytą slapta išvažiavusios maudytis, rastos negyvos po trijų dienų Skaistakalnio parko krūmuose.

Iš pradžių buvo įtarta, jog mergaitės galėjo mirti dėl kūno atvėsimo, vėliau ši versija nepasitvirtino.

Pernai rudenį Teismo medicinos instituto specialistai pateikė išvadas, kad S.Tubytė galėjo nuskęsti, o E.Zopelytė - uždusti suspaudus krūtinės ląstą.

Ekspertai tvirtino, kad S.Tubytė galėjo mirti nuo uždusimo vandenyje. Šios mergaitės vidaus organuose ekspertai surado didelį planktono kiekį, o kitų mirtį galėjusių sukelti sužalojimų bei liguistų pakitimų neaptiko.

Ekspertai E.Zopelytės galima mirties priežastimi laiko uždusimą suspaudus krūtinę.

Taip pat rasta požymių, kad E.Zopelytė prieš mirtį buvo išsigandusi, stresinės būsenos.

Manoma, kad jau apsirengusi viršutiniais rūbais S.Tubytė kažkaip atsidūrė vandenyje ir nuskendo. Galbūt ją ištraukusi iš vandens E.Zopelytė dar sugebėjo nutempti draugę į netoli pakrantės augančius krūmus, kur kažkokiu būdu užsivertė Sandros kūną ant savęs ir nuo jos svorio užduso.

"Lietuvos rytas"