aA
Penkti metai iš eilės Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis tebėra populiariausias šalies politikas. Visuomenės nuomonės tyrimo biuro apklausa parodė, kad A.Kwasniewskio veikla patenkinti 79 proc. respondentų.
Antrą vietą užima Lenkijos premjeras Leszekas Mileris, nuo šalies vadovo atsiliekantis net 24 procentais. Trečioje vietoje atsidūrė buvęs Lenkijos teisingumo ministras, politinės organizacijos "Įstatymas ir teisingumas" lyderis Lechas Kaczynskis (Lechas Kačinskis).

Į populiariausių Lenkijos politikų penketuką taip pat pateko vicempremjeras Jaroslawas Kalinowski (Jaroslavas Kalinovskis) ir Seimo pirmininkas Marekos Borowskis (Marekas Borovskis).

Šeštoje vietoje yra buvęs Seimo pirmininko pavaduotojas, ūkininkų profsąjungos "Savigyna" lyderis Andrzejus Lepperis (Andžejus Lepperis), tačiau šį skandalais pagarsėjusį populistą remia tik 35 proc., tuo tarpu jo priešininkų padidėjo iki 38 procentų.

Tarp nepopuliariausių Lenkijos politikų - "Solidarumo" pirmininko Mariano Kzraklewskio(Marijano Kšaklevskio) ir Lenkijos nacionalinio banko pirmininko Leszeko Balcerowicziaus(Lešeko Balcerovičiaus) - taip pat atsidūrė vicepremjeras ir finansų ministras Marekas Belka.

Apklausa parodė, kad šiais metais visų šalies politikų reitingas smuko nuo 2 iki 6 procentų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.