aA
Premjeras Algirdas Brazauskas antradienį radijo interviu pareiškė apgailestavimą dėl žemdirbių organizacijų protestų prieš Konstitucijos pataisas, kurios leistų pirkti žemę užsieniečiams, ir teigė, kad Lietuva be Europos Sąjungos paramos neišgalės tinkamai finansuoti žemės ūkio.
A.Brazauskas
A.Brazauskas
Interviu visuomeniniam Lietuvos radijui antradienį žemdirbių organizacijų protestus jis pavadino "populistiniais" ir pareiškė, kad politiniai klausimai negali būti sprendžiami "grasinimais". "Neaišku, prieš ką jie. Jeigu jie nori būti tokiame skurde kaip šiandien, tai prašau",- sakė premjeras.
"Neaišku, prieš ką jie. Jeigu jie nori būti tokiame skurde kaip šiandien, tai prašau"
Algirdas Brazauskas:

A.Brazausko teigimu, nesuprantama žemdirbių nuostata nesutikti su žemės pardavimu užsieniečiams, kol Lietuvos žemės ūkis nepasiekė tokio lygio, kaip Europos Sąjungoje.

"Jokia Vyriausybė, joks Seimas, joks biudžetas nesugebės teikti tokios finansinės pagalbos žemės ūkiui, kokios tikisi. Lietuvos galimybės mažos ir vienintelė išeitis - Europos Sąjunga",- pareiškė A.Brazauskas.

Jis mano, kad Konstitucijos 47 straipsnio pataisa, leisianti įsigyti dirbamą žemę užsieniečiams bei Lietuvos juridiniams asmenims, "gali būti apskritai lemianti mūsų kelyje į ES".

Jis pabrėžė, kad sprendimą parduoti dirbamą žemę užsieniečiams priėmė ir kitos ES narystės siekiančios šalys - Latvija, Estija, Čekija, Vengrija, Slovakija, ir tai nesukėlė "absoliučiai jokių problemų". "Tik reikia daugiau pasigilinti tiems žmonėms, kurie protestuoja visiškai aklai, neįsigilinę", - sakė premjeras.

Lietuvos žemdirbių organizacijų bei įvairioms Seimo frakcijoms priklausančių agrarininkų pozicija nulėmė, kad praėjusią savaitę turėjęs vykti pirmasis balsavimas dėl Konstitucijos pakeitimo buvo atidėtas daugiau kaip mėnesiui.

Parlamentarai nesutaria dėl to, ar dirbamos žemės pardavimui užsieniečiams reikia taikyti pereinamąjį laikotarpį, o visuomeninių žemdirbių organizacijų atstovai aktyviai pasisako prieš dirbamos žemės pardavimą užsieniečiams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.