aA
Tibeto dvasinį vadovą Dalai Lamą nuo žarnyno infekcijos gydantys medikai antradienį pareiškė, kad jis Bombėjaus ligoninėje liks dar kelias dienas, tačiau nerimauti dėl jo sveikatos nereikia.
Dalai Lama
Dalai Lama
"Jis dar kiek silpnas ir kol visiškai neatsigaus, ligoninė jo neišrašys, - pasakė Bombėjaus Leelavati klinikos direktorius Prakašas Matrė. - Nėra visiškai jokio pagrindo nerimauti. Jis atgauna jėgas."

Dvasinis tibetiečių vadovas Dalai Lama į Bombėjų atskrido sekmadienį iš Indijos rytuose esančios Patnos, pajutęs stiprius pilvo skausmus. Anot gydytojo, 66 metų Dalailama antradienį atliko rytinę meditaciją ir šypsojosi per vizitaciją.

Ligoninė gauna tūkstančius linkėjimų pasveikti iš viso pasaulio. Netoli Patnos Dalai Lama turėjo dalyvauti viename didžiausių pasaulyje budistų švenčių ir sakyti pamokslą. Dėl ligos teko atšaukti Laiko rato šventę, tradiciškai rengiamą Bod Gajos (Bodh Gaya) miestelyje, kuriame prieš 2,5 tūkst. metų Buda tariamai patyrė apsireiškimą. Į šių metų religinę šventę buvo susirinkę apie 200 tūkst. žmonių.

Praėjusią savaitę Dalai Lama trumpam pasirodė šventėje ir pasakė savo sekėjams negalėsiąs atlikti kai kurių apeigų, per kurias jam reikėtų sėdėti mažiausiai penkias valandas. 1989 metais Dalai Lama buvo apdovanotas Nobelio taikos premija už nesmurtinę kovą prieš Tibetą okupavusius kinus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.