aA
Prancūzijoje netoli šiaurinio Kalė uosto antradienio rytą autofurgonui įsirėžus į sunkvežimį, sustojusį prie migrantų pastatytos kelio užtvaros, žuvo vienas žmogus – furgono vairuotojas, pranešė policijos pareigūnai.
Prancūzijoje prie Kalė uosto migrantams užtvėrus kelią per eismo įvykį žuvo vienas vairuotojas
Kalė uostas
© AFP/Scanpix

Lenkijoje registruotas automobilis rėžėsi į vieną iš trijų sunkvežimių, kurie buvo sustoję prie iš rąstų suverstos kelio užtvaros maždaug 3 val. 45 min. vietos (4 val. 45 min. Lietuvos) laiku. Po smūgio furgonas užsiliepsnojo.

Vairuotojo tapatybė kol kas nenustatyta, „atsižvelgiant į jo kūno būklę“, sakė šaltinis policijoje.

Tokiomis aplinkybėmis vairuotojas žūva pirmą kartą nuo 2014 metų, kai Prancūzijos uostus prie Lamanšo sąsiaurio pasiekė migrantų krizė. Tačiau jau užregistruota daugybė atvejų kai žūva migrantai, bandydami sustabdyti į Britaniją važiuojantį traukinį ar sunkvežimį.

Šaltinis policijos pranešė, kad viename iš trijų sunkvežimių buvo pasislėpę devyni migrantai iš Eritrėjos, kurie buvo sulaikyti.

Jiems gali būti pareikšti kaltinimai dėl netyčinio nužudymo, pavojaus žmonių gyvybėms sukėlimo ir eismo trukdymo.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Gerardas Collombas pažadėjo netrukus vykti į Kalė.

„Negalime leisti, kad šie neteisėti veiksmai tęstųsi“, – sakė jis.

Atsakingieji „turi stoti prieš teismą, nes nesvarbu, ar tu esi migrantas ar prancūzas, privalai paklusti Prancūzijos įstatymams“, pridūrė ministras.

Dvi sunkvežimių asociacijos paragino vietos ir visos šalies pareigūnus „imtis tinkamiausių veiksmų šioms problemoms spręsti, kad būtų išvengta naujos tragedijos“.

„Mes perspėjome, kad taip gali įvykti, ir taip įvyko... Dabar svarbu skubiai sustiprinti policijos pajėgų buvimą“, – sakoma Nacionalinės kelių transporto federacijos atstovo Davido Sagnardo pareiškime.

Policijos darbuotojų profesinė sąjunga UNSA pavadino Kalė rajoną „anarchijos zona“, dėl to kaltindama vietos valdžią ir pagalbos organizacijas.

Prieš tai, kai praėjusį spalį buvo išardyta itin netvarkinga „Džiunglėmis“ praminta savavališkai įrengta stovykla prie Kalė uostamiesčio, į Britaniją sunkvežimiais norintys patekti migrantai dažnai blokuodavo kelią užtvaromis, dažniausiai naktimis.

Vienu metu šioje stovykloje gyvento iki 10 tūkst. žmonių. Manoma, kad dabar Kalė rajone yra 400-600 migrantų, kurie neatsisako savo ketinimų kaip nors patekti į Britaniją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.