aA
Valstybinio socialinio draudimo fondo ("Sodros") Kauno skyriaus darbuotojai pirmadienį pasigedo 233 naujų socialinio draudimo pažymėjimų. Dingusių pažymėjimų numeriai yra žinomi, todėl jais pasinaudoti yra neįmanoma. Įvykį tiria Kauno Centro policijos komisariatas.
Pažymėjimai dingo "Sodros" Kauno skyriui keliantis į kitas patalpas. Savaitgalį iš patalpų K.Donelaičio gatvėje į A.Mickevičiaus gatvę buvo pervežti įvairūs skyriaus dokumentai, tarp kurių buvo ir dingę pažymėjimai.

Pasak "Sodros" Kauno skyriaus vadovo Antano Baranausko, savaitgalį naujose patalpose darbavosi ir kitų tarnybų žmonės, buvo jungiami telefonai bei kompiuteriai.

Kol kas skyriaus vadovas nelinkęs kaltinti savo darbuotojų, tačiau pripažįsta, kad buvo pasielgta neatsakingai.

"Sodros" pažymėjimai priskiriami griežtos apskaitos dokumentų grupei. Tokie pažymėjimai įrodo, kad jo savininkas dirba, turi draudžiamųjų pajamų.

A.Baranauskas tikina, kad pavogtų pažymėjimų niekur negalima panaudoti, nes visų jų numeriai blokuoti "Sodros" duomenų bazėje.

"Sodros" Kauno skyrius atlieka tarnybinį patikrinimą. Įvykį taip pat tiria Kauno Centro policijos komisariatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.