aA
Karštą savaitgalį vandens telkiniuose Lietuvoje nuskendo trys žmonės, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.
Karštą savaitgalį Lietuvoje paskendo trys žmonės
© DELFI / Tomas Vinickas

Šeštadienį apie 17 val. Kauno rajone, Tabariškių kaime esančiame Ringaudų karjere, vanduo pasiglemžė šešiolikmečio gyvybę. Narai iki tamsos ieškojo skenduolio, tačiau jiems nepavyko jo rasti. Sekmadienį jaunuolio kūną ugniagesiai rado už 25 metrų nuo kranto, 4 metrų gylyje.

Šeštadienį 18.30 val. gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Altoniškių kaime, tvenkinyje skęsta žmogus.

Atvykus ugniagesiams, žmogus jau buvo paniręs. Ugniagesiai apžiūrėjo įvykio vietą, bet skenduolio nerado. Tik kitą dieną sugrįžę jie apie 30 metrų nuo kranto, 8 metrų gylyje rado nuskendusį 22 metų vyrą.

Penktadienį Zarasuose iš Nikajos upės ugniagesiai gelbėtojai parankinėmis priemonėmis ištraukė nenustatytos tapatybės skenduolį.

Pernai vasarą ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 65 skenduolius, iš jų šešis vaikus. Manoma, kad paskendusių žmonių skaičius yra didesnis, nes skenduolius taip pat ištraukia gelbėtojai, vietos gyventojai.

Šiltas oras vilioja gyventojus prie vandens telkinių, todėl ugniagesiai gelbėtojai dar kartą įspėja būti atsargiems: nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, nestovėti ir nežaisti ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį.

Vien birželio mėnesį jau nuskendo aštuoni žmonės, iš jų vienas paauglys.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas duomenimis, per penkerius metus ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 815 skenduolių, iš jų 35 vaikus. Vien pernai jie ištraukė 156 nuskendusius, iš jų aštuonis vaikus.

Dažniausiai į vandens gniaužtus patenkama dėl neatsargaus elgesio ir alkoholio vartojimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.