aA
JAV teisingumo departamento atstovė spaudai pirmadienį sakė, kad Departamentas skyrė 8 tūkst. JAV dolerių (32 tūkst. litų) užuolaidoms, kuriomis pridengtos dvi "pusnuogės" art deco aliuminio statulos, stovinčios pastato didžiojoje salėje.
Viename pakylos šone yra 4-ojo dešimtmečio laikų statula "Teisingumo dvasia". Nors ji vaizduoja moterį, apsisiautusią į togą panašiu drabužiu, viena jos krūtis yra apnuoginta. Kitame pakylos kampe yra iki pusės nuogą vyrą vaizduojanti statula "Teisingumo didybė".

Atstovė spaudai Barbara Comstock sakė, kad sprendimą pakabinti užuolaidas, kurias būtų galima atitraukti, priėmė teisingumo ministro Johno Ashcrofto padėjėjas, atsakingas už ūkio reikalus. "Tai buvo padaryta dėl televizijos estetikos", - sakė atstovė.

Kai J.Ashcroftas lapkričio 8 dieną skelbė Teisingumo departamento planus po rugsėjo 11-osios atakų didžiausią dėmesį skirti kovai su terorizmu, fotografai nufotografavo jį moters statulos fone. "Jis to nežinojo, - sakė B.Comstock. - Teisingumo ministras turi svarbesnių dalykų, nei rūpintis tuo, kas matyti nuotraukose".

Statulos po užuolaidomis buvo paslėptos lapkričio 20-ąją, kai prezidentas George'as W.Bushas atvyko į Teisingumo departamentą pervadyti jo rūmų nužudytojo teisingumo ministro Roberto Kennedy vardu.

Įžymiausia moterį vaizduojančios statulos nuotrauka buvo padaryta 9-ajame dešimtmetyje, kai tuometinis teisingumo ministras Edwinas Meese'as paskelbė galutinę savo komisijos ataskaitą dėl pornografijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.