aA
Atsisveikinti su Lietuvos premjeru Algirdu Brazausku atvykęs Kinijos ambasadorius Guanas Hengguangas ne tik rimtai kalbėjo apie dvišalių ekonomių santykių raidą, bet ir juokais priekaištavo dėl kinų virtuvei pernelyg liesų Lietuvos ančių.
Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, Kinijos ambasadorius pažymėjo, kad kinų kultūrą lietuviai geriausiai pažįsta per virtuvę. Vilniuje veikia net 30 kinų restoranų, o Rygoje tik 3, Taline - 1.

G.Hengguangas juokavo, kad visame pasaulyje garsus jo šalies nacionalinės virtuvės patiekalas - Pekino antis - turėtų būti gerokai riebesnė, nei gaminama Vilniuje.

"Lietuvoje antys per liesos, kad atitiktų kinų virtuvės standartus", - ambasadorių cituoja spaudos tarnyba. Atsisveikinimo susitikime A.Brazauskas pažymėjo, kad Lietuva ir Kinija turėtų plėsti ir kitokius šalių kultūrinius ryšius.

Premjeras taip pat sakė, kad reikėtų kaip galima greičiau pasirašyti abiejų šalių muitinių bendradarbiavimo sutartį, kurioje ypač didelę reikšmę turėtų susitarimai prekių įvertinimo srityje.

Kinijos ambasadorius kalbėjo, kad Lietuvos verslininkai kol kas neišnaudoja visų eksporto į Kiniją galimybių. Pasak diplomato, Kinijoje būtų populiarūs lietuviški sūriai ir baldai. G.Hengguangas Vilniuje dirbo daugiau kaip trejus metus. Kol kas neskelbiama, kas jį pakeis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.