aA
Sekmadienį Kuršėnų kapinėse Šiaulių rajone palaidota 29 metų Rasa Milerienė, mirusi darbo vietoje nepraėjus nė parai po vizito į Kuršėnų polikliniką, kur gydytoja nepastebėjo moterį kamuojančios ligos požymių ir nustatė klaidingą diagnozę.
Gydytoja
Gydytoja
Kaip rašo Lietuvos spauda, šalia Kuršėnų miestelio esančioje Daugėlių gyvenvietėje gyvenusią moterį mirtis ištiko ankstų praėjusio ketvirtadienio rytą darbe - apsaugos tarnybos "Apgintis" dispečerinėje.

Ant grindų susmukusios R.Milerienės kūną aptiko jos pakeisti atėję bendradarbiai.

Jaunos moters netekę artimieji įsitikinę, kad dėl netikėtos mirties kalta išvakarėse moterį apžiūrėjusi, tačiau pavojaus jos gyvybei neįžvelgusi Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Dalia Miničienė.

Skrodimą atlikę ekspertai diagnozavo, kad jauna moteris mirė nuo vidinio kraujavimo - dvylikapirštėje žarnoje atsivėrė kraujuojanti opa.

Tuo tarpu jau savaitę prastai besijautusią moterį poliklinikoje mirties išvakarėse apžiūrėjusi gydytoja D.Miničienė paskyrė vaistų nuo depresijos, skydliaukės ir širdies ligų.

Negalavusią moterį apžiūrėjusi gydytoja pasiuntė pasidaryti kardiogramą ir išrašė siuntimą pas endokrinologą, nes įtarė skydliaukės sutrikimą. Tikrosios negalavimo priežasties nenustačiusi medikė neišrašė pacientei ir nedarbingumo lapelio.

Pacientei mirtinos ligos nediagnozavusi gydytoja D.Miničienė savo kaltės neįžvelgė. Gydytoja "Lietuvos rytui" tvirtino, kad pagalbos kreipusis R.Milerienė nepasakojo apie prastą savijautą: "Jei į didelę ligonę nepanaši pacientė būtų pasakiusi, kad sunkiai vaikšto, buvo nualpusi, būčiau skyrusi skubius tyrimus, išrašiusi nedarbingumo lapelį".

Nuo 1980 metų gydytoja dirbanti D.Miničienė tikino, kad mirusios pacientės ligos simptomai buvo panašūs į skydliaukės sutrikimus, todėl ji išrašė siuntimą pas endokrinologą.

Šis specialistas turėjęs atlikti išsamius tyrimus.

D.Miničienė apgailestavo, kad nemandagiai koridoriuje bendravo su sunkiai vaikštančia dukters netekusia moterimi: "Gal man reikėjo tą vyriškį iš kabineto išvaryti".

Panašus atvejis praėjusią savaitę įvyko Klaipėdoje, kur antradienio rytą iš namų visiškai sveika išėjusi 34 metų Loreta Smilingienė nualpo gatvėje ir buvo nuvežta į "Raudonojo kryžiaus" ligoninę.

Medikai pamatavo kraujospūdį, padarė kardiogramą ir galvos nuotrauką, kitus būtinus tyrimus, bet ligos požymių nerado. L.Smilingienė buvo labai susijaudinusi, nuolat verkė.

Diagnozavę ūmią stresinę depresiją, suleidę raminamųjų vaistų "Diazepam", medikai nusprendė ją greitosios pagalbos automobiliu nugabenti konsultuoti pas psichiatrą.

Netrukus pacientė staiga ėmė svirti į šoną, remtis rankomis į kušetę.

Kol po kelių minučių atvažiavo iškviesta greitoji, D.Stepelis su kitais atskubėjusiais medikais darė dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą.

Greitosios medikai bandė reanimuoti moterį, tačiau jos išgelbėti nepavyko.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad L.Smilingienės mirties priežastis - ūmus abiejų plaučių uždegimas. Šios tragedijos aplinkybes tiria Klaipėdos prokurorai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.