aA
Serbijos prezidento priesaiką davęs Aleksandras Vučičius savo šalininkams pažadėjo siekti taikos ir stabilumo Balkanuose. Buvęs ultranacionalistas, dabar proeuropietišku reformų šalininku save vadinantis A. Vučičius, balandį triuškinama balsų persvara laimėjęs prezidento rinkimus, trečiadienį taip pat oficialiai atsistatydino iš ministro pirmininko posto.
A. Vučičius prisaikdintas naujuoju Serbijos prezidentu
© AFP / Scanpix

Kreipdamasis į tūkstančius jį pasveikinti prie parlamento susirinkusių žmonių A. Vučičius sakė: „Pažadu išlaikyti taiką ir stabilumą, saugoti ir apginti mūsų vaikų ateitį.“

Vis tik Belgrado centre kilo pavienių susirėmimų tarp naujojo prezidento šalininkų ir jo priešininkų, policijai neleidus demonstrantams pasiekti parlamento pastato.

Nors prezidento postas yra labiau simbolinis, daugelis mano, kad A. Vučičius ir toliau atliks svarbų vaidmenį Serbijos politikoje, veikdamas iš užkulisių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.