aA
Seimo narė Agnė Širinskienė, prieš Seimo plenarinį posėdį užregistravusi dar neatėjusius į salę du savo kolegas - frakcijos seniūną Ramūną Karbauskį ir parlamentarą, sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, - pripažįsta pasielgusi neatsakingai, bet pagrindo apkaltai nemato.
Agnė Širinskienė
Agnė Širinskienė
© DELFI / Domantas Pipas

„Tai yra Statuto pažeidimas ir tikrai neatsakingas elgesys, ką aš pripažįstu, tačiau vertinant apkaltos atžvilgiu, (...) tai veiksmų šiurkštumo, kuris pažeistų Seimo nario priesaiką ir Konstituciją, aš šiuo atveju nebematau“, - trečiadienį žurnalistams sakė A. Širinskienė.

Savo poelgį su Seimo narių A. Verygos ir R. Karbauskio kortelėmis ji vertina „kaip labai neatsakingą veiksmą, kuris atsirado spontaniškai, norint kolegoms padėti“.

„Aš frakcijos salėje prabėgdama pro juos pasiūliau, kai jie diskutavo, paimti jų korteles ir padėti jiems užsiregistruoti eilėje. Taip, tas veiksmas buvo neatsakingas, neapgalvotas, aš tikrai to nedaryčiau, bet pagrindo apkaltai aš nematau.

Mes Seimo salėje anuliavome visas pasekmes, tai yra Seimo nariai atsiėmė savo registraciją, registravosi iš naujo“, - įvykių eigą išdėstė A. Širinskienė.

Apkaltos iniciatyvoje ji įžvelgia politikavimą. „Galiu tik apgailestauti, kad kartais noras politikuoti, rengti apkaltas ten, kur nėra pagrindo, iš tiesų racionalius argumentus nusveria“, - sakė ji.

„Tvarkiečiai“ pareiškė, kad inicijuoja apkaltą Seimo nariams A. Širinskienei, A. Verygai bei R. Karbauskiui.

Trečiadienį galimai neteisėtą Seimo nario pažymėjimo panaudojimą nagrinės Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Praėjusią savaitę po parlamentarų registracijos skandalo į etikos sargus su tokiu prašymu kreipėsi Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Iš preliminarių išvadų, su kuriomis susipažino mūsų frakcijos atstovas Algimantas Dumbrava, yra konstatuota, kad visi trys Seimo nariai pažeidė Seimo statutą“, - sakė R. Žemaitaitis.

Seimo „valstiečiai“ neįžvelgia jokio kriminalo tame, kad Seimo narė A. Širinskienė prieš Seimo plenarinį posėdį užregistravo dar neatėjusius į salę du savo kolegas - frakcijos seniūną R. Karbauskį ir parlamentarą, sveikatos apsaugos ministrą A. Verygą. Jų manymu, tai daugiau techninis veiksmas, kurį įvertins Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.