aA
Sprogimui nugriaudėjus prie Vokietijos ambasados pastato žuvo BBC komandos vairuotojas, dar keturi žurnalistai buvo sužeisti, tačiau jų sužeidimai pavojaus gyvybei nekelia.
Penki BBC darbuotojai nukentėjo per sprogimą Kabule
© AP / Scanpix

Afganų kilmės vairuotojas su BBC komanda dirbo ketverius metus. Per sprogimą iš viso žuvo 80 žmonių, daugiau nei 300 sužeista, skelbia independent.co.uk

„Su dideliu liūdesiu BBC gali patvirtinti, jog BBC Afganistano vairuotojas Mohammedas Naziras mirė po anksčiau Kabule įvykusio sprogimo, detonavus sprogmenų prikrautą automobilį. Jis vežė kolegas žurnalistus į biurą“, – nurodoma pranešime.

„Taip pat buvo sužeisti keturi BBC, jie gydomi ligoninėje. Manoma, kad jų sužalojimai nekelia pavojaus gyvybei“, – sakoma pranešime.

Tai yra pribloškianti netektis BBS ir Mohammedo Naziro šeimai bei draugams. Mes darome viską, kad palaikytumėme juos ir likusią mūsų komandą Kabule“, – nurodoma pranešime.

Kabule trečiadienio rytą sprogus sprogmenų prikrautam sunkvežimiui žuvo mažiausiai 80 žmonių, dar šimtai buvo sužeisti.

Ši ataka liudija apie blogėjančią saugumo padėtį Afganistane, kuriame kariuomenė patiria daug nuostolių dėl susirėmimų su kovotojais ir dezertyravimo.

Afganistano vyriausybė nekontroliuoja daugiau kaip trečdalio šalies teritorijos.

DELFI.lt