aA
Aukšto rango palestiniečių pareigūnas pirmadienį atmetė Jungtinių Valstijų viceprezidento Dicko Cheney kaltinimus, kad palestiniečių lyderis Yasseras Arafatas yra "asmeniškai susijęs" su kontrabandinių ginklų kroviniu, kurį sausio pradžioje Raudonojoje jūroje sulaikė Izraelis.
"Mes atmetame Jungtinių Valstijų administracijos kaltinimus, esą su ginklų kontrabanda yra susijusi Palestinos savivaldos vadovybė. Mums nepiimtina tokia Amerikos pozicija", - agentūraiAFP sakė vyriausiasis palestiniečių derybininkas Saebas Erekatas.

JAV viceprezidentas sekmadienį duotame interviu televizijai pareiškė, jog Vašingtonui buvo pateikti tiesioginių Y.Arafato sąsajų su kontrabanda įrodymai.

Anksčiau JAV atstovai siejo su šia kontrabanda tik aukštus Palestinos savivaldos pareigūnus, tačiau D.Cheney duotas interviu buvo pirmas atvejis, kai Vašingtonas tiesiogiai susiejo su ja patį Y.Arafatą.

"Dabar jis jau yra siejamas su operacija, kuri rodo jį bendradarbiaujant su teroristine organizacija - "Hizbullah", ir Iranu - valstybe, kuri siekia torpeduoti taikos procesą", - sakė viceprezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.