aA
Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį skelbs sprendimą dėl buvusios Kalėjimų departamento direktorės Živilės Mikėnaitės nušalinimo nuo pareigų.
Živilė Mikėnaitė
Živilė Mikėnaitė
© Kalėjimų departamento nuotr.

Buvusi Kalėjimų departamento vadovė skundžia teismui teisingumo ministrės Mildos Vainiutės vasario 9 dienos įsakymą laikinai nušalinti ją nuo departamento vadovės pareigų. Ž.Mikėnaitė prašo šį įsakymą pripažinti neteisėtu ir nepagrįstu, grąžinti ją į direktorės pareigas.

Teisingumo ministerijos atstovas Virginijus Varnaitis teigia, kad Ž.Mikėnaitė tuo metu ėjo aukštas pareigas ir negalėjo būti nenušalinta nuo pareigų, kol vykdomas tarnybinis patikrinimas. Nušalinimu buvo siekiama apsaugoti asmenis ir užtikrinti tarnybinio patikrinimo eigą, nes skundai buvo gauti iš kalėjimų sistemoje dirbančių asmenų.

Ž.Mikėnaitės advokatas P.Makauskas sako, jog, jo nuomone, skundžiamas įsakymas dėl nušalinimo neatitinka viešojo administravimo įstatymo nuostatų, jame privalėjo būti nurodomi pagrindiniai faktai ir argumentai.

Ž.Mikėnaitė jau yra atsistatydinusi iš pareigų, kovo pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) ji apklausta kaip specialioji liudytoja. Nuo pareigų ji nušalinta Teisingumo ministerijai ėmus vykdyti tyrimą dėl pažeidimų jos buvusioje darbovietėje – Kauno tardymo izoliatoriuje.

Teisingumo ministerija sako, kad Ž.Mikėnaitė padarė 15 tarnybinių nusižengimų, penki iš jų vertinami kaip šiurkštūs.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.