aA
Naujausiais duomenimis, Maskvos srityje per pirmadienį siautėjusį uraganą žuvo šešiolika žmonių, 34 nukentėjo. Apie tai pranešė pamaskvės gubernatorius Andrejus Vorobjovas. Tarp žuvusių – vienas vaikas, praneša meduza.io.
Uragano Maskvoje aukų padaugėjo iki 16
© Reuters / Scanpix

Anksčiau buvo pranešama, kad per uraganą Maskvoje žuvo 11, o Pamaskvėje – trys žmonės. Nukentėjusių skaičius ir padarytos žalos mastas tikslinami, pranešė Rusijos Tiriamojo komiteto atstovė spaudai Svetlana Petrenko.

Maskvos sveikatos apsaugos departamentas anksčiau pranešė, kad į miesto poliklinikas kreipėsi daugiau nei 160 nuo uragano nukentėjusių žmonių. Gegužės 30 d. Maskvos ligoninėse buvo daugiau nei 100 nukentėjusių, aštuonių būklę medikai pavadino kritine.

Uragano Maskvoje aukų padaugėjo iki 16
© Sputnik / Scanpix

Gegužės 29-ąją pirmoje dienos pusėje Maskvoje ir kai kuriuose Pamaskvės rajonuose buvo lietus ir stiprus vėjas (kurio greitis – daugiau nei 20 m per sekundę). Pamaskvėje ant bėgių nukrito medžių, todėl sutriko traukinių eismas keliomis kryptimis, dėl elektros tinklų gedimo be elektros liko keli tūkstančiai žmonių.

DELFI.lt