aA
Britų policija paskelbė dar vieną sprogimą Mančesterio arenoje įvykdžiusio Salmano Abedi nuotrauką, kurioje sprogdintojas užfiksuotas išpuolio dieną. Tyrimą vykdantys pareigūnai kreipėsi į žmones, gegužės 18–22 dienomis galėjusius pastebėti šį mėlyną lagaminą besinešantį asmenį.
Britų policija: saugokitės lagamino, su kuriuo buvo pastebėtas Mančesterio teroristas
© Reuters / Scanpix

BBC pavyko gauti stebėjimo kameromis nufilmuotą vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip 22 žmonių gyvybes nusinešusio sprogimo išvakarėse S. Abedi vaikštinėja po parduotuvę.

Šiuo metu policija vykdo paiešką Berio (miesto Didžiojo Mančesterio grafystėje) pakraštyje esančiame sąvartyne.

Policija praneša, kad 22 metų sprogdintojas prieš įvykdydamas išpuolį yra buvęs netoli Vilmslou kelio, taip pat miesto centre.

Britų policija: saugokitės lagamino, su kuriuo buvo pastebėtas Mančesterio teroristas
© Reuters / Scanpix

„Noriu akcentuoti, kad tai nėra tas pats objektas, kuris buvo panaudotas vykdant sprogdinimą. Nors pagrindo manyti, kad lagaminas ir jame esantys daiktai kelia kokį nors pavojų, kol kas nėra, noriu paprašyti žmonių elgtis apdairiai“, – sakė tyrimui vadovaujantis detektyvas Russas Jacksonas iš kovos su terorizmu skyriaus.

Jis pridūrė, kad pastebėjus tokį lagaminą, nuo jo reikia laikytis atokiau ir nedelsiant susisiekti su policija.

Iš naujo vaizdo kameromis užfiksuoto įrašo paaiškėjo, kad S. Abedi apsipirko parduotuvėje, esančioje netoli buto, kuriame lankėsi likus kelioms valandoms iki išpuolio.

Gautą vaizdo įrašą BBC perdavė tyrimą vykdantiems pareigūnams.

DELFI.lt