aA
Didžiosios Britanijos vidaus reikalų sekretorė Amber Rudd tvirtina, kad Jungtinė Karalystė (JK) su Europos Sąjunga (ES) po „Brexit“ nori išlaikyti stiprią ir ypatingą partnerystę, praneša BBC.
JK atsakė A. Merkel: galite pasikliauti Didžiąja Britanija
© Reuters / Scanpix

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pareiškė, kad nuo šiol Europa turi pati kovoti už savo likimą.

Ji teigė, kad po Donaldo Trumpo išrinkimo prezidentu ir Didžiosios Britanijos sprendimo pasitraukti iš ES Bendrija nebegali „visiškai pasikliauti“ JAV ir JK.

Tačiau E. Rad patikino, kad JK nori ir toliau artimai bendradarbiauti su ES.

Kalbėdama radijo stoties „BBC Radio 4“ laidoje „Today“, A. Rudd teigė: „Pradėję derybas dėl išstojimo iš ES, galėsime patikinti Vokietiją ir kitas Europos šalis, kad būsime tvirti jų partneriai gynybos, saugumo ir, tikimės, prekybos srityse.„

„Tai bus svarbiausios derybos šiai šaliai per kelis pastaruosius dešimtmečius. Atlikti tai taip, kaip reikia, bus itin svarbu, ir mes nenuvertiname (šios užduoties) sudėtingumo“, - kalbėjo JK vidaus reikalų sekretorė.

„Ponią Merkel galime patikinti, kad norime išlaikyti stiprią ir ypatingą partnerystę siekdami, jog visoje Europoje pavyktų išlaikyti saugumą. Tai padės mus apsaugoti tiek nuo užsienio teroristų, tiek nuo tų, kuriuos bandoma išugdyti mūsų šalyje“, - sakė A. Rad.

A. Merkel minėtuosius komentarus išsakė po to, kai Didžiojo septyneto (G7) aukščiausio lygio susitikimo metu D. Trumpas atsisakė dar kartą įsipareigoti laikytis 2015-aisiais pasirašyto Paryžiaus klimato kaitos susitarimo.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.