aA
Lietuvos krašto apsaugos ministro Lino Linkevičiaus vadovaujama darbo grupė baigė rengti Nacionalinio saugumo strategiją, kuri artimiausiu metu turėtų būti pateikta Vyriausybei svarstyti.
Apie tai krašto apsaugos ministras pirmadienį informavo Seimo pirmininką Artūrą Paulauską. Kol kas nėra nuspręsta, kokia institucija turės tvirtinti strategiją. Yra siūloma strategiją tvirtinti ne Seime, o prezidento vadovaujamoje Valstybės gynimo taryboje. Tokiam pasiūlymui pritaria ir krašto apsaugos ministras.

Tačiau L.Linkevičius po susitikimo su Seimo pirmininku BNS sakė manąs, jog prieš tvirtinant strategiją, "būtų gerai gauti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pritarimą".

Jis pažymėjo, jog strategijos projektas bus derinamas ir su kitomis institucijomis - Seimo Užsienio reikalų komitetu, NATO reikalų komisija, Užsienio reikalų taryba.

Šiuo metu Seime taip pat yra rengiamos Nacionalinio saugumo ir gynybos pagrindų įstatymo pataisos. Pataisas rengia NSGK pirmininko Alvydo Sadecko vadovaujama darbo grupė.

Krašto apsaugos ministras mano, jog įstatymo pataisos turėtų remtis Nacionalinio saugumo strategija. "Tokia yra įstatymų leidybos logika", - pabrėžė jis.

Maždaug 20 puslapių apimties strategijos projektą kartu su baigiamosiomis nuostatomis sudaro 7 skyriai. Strategija rengta pasitelkus ne tik Lietuvos, bet ir JAV ekspertus. Darbo grupei vadovaujančio L.Linkevičiaus pavaduotojas yra UR ministras Antanas Valionis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.