aA
Iš Lagoso kanalo anksti pirmadienį rytą buvo ištraukta daugiau negu 580 žuvusių žmonių, kurie nuskendo, kai panikos apimta minia sekmadienį puolė bėgti, įvykus didžiuliam ginkluotės sandėlio sprogimui, pranešė AFP įvykio liudininkas.
Gaisras
Gaisras
"Ieškodamas savo vaikų, suskaičiavau daugiau negu 580 (lavonų). Esu čia nuo šio ryto", - pareiškė spaustuvės darbuotojas Shola Odunas.

Pasak liudininko, kol jis ieškojo savo vaikų ir kitų šeimos narių, žuvusiųjų kūnai buvo traukiami iš kanalo ir išvežami.

"Vienas žmogus čia neteko šešių vaikų. Jis juos surado. Jis kone miršta", - pridūrė S.Odunas.

Prie kanalo Isolo rajone buvęs AFP fotokorespondentas stebėjo, kaip iš vandens buvo ištraukti daugiau kaip 140 nuskendusiųjų lavonų. Jis skaičiavo Isolo rajone, esančiame netoli sprogimo vietos.

Daugelis ginklų sandėlyje buvusių raketų užsidegė ir nuskriejo į įvairias miesto vietas. Kelios jų pataikė į turtingesnįjį Ikojo (Ikoyi) rajoną, esantį netoli naujienų agentūros AFP biuro, ir sudrebino šį maždaug už 30 kilometrų nuo kareivinių esantį pastatą.

Kareivinių viduje AFP reporteris matė daugiau kaip dešimt apgriuvusių pastatų, kurių vidų nuniokojo ugnis, ir dešimtis kariuomenės personalui priklausančių automobilių, kurie taip pat buvo visiškai sudegę.

Nigerijos prezidentas Olusegunas Obasanjo pirmadienį aplankė nuniokotas kareivines ir nurodė nedelsiant pradėti oficialų įvykio tyrimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.