aA
Didžiosios Britanijos masonus netrukus bus galima atpažinti iš marškinėlių ar skaitomų žurnalų, o ne tik iš ypatingų rankos paspaudimų, nes brolija nusprendė nusimesti paslapties skraistę.
Laikraštis "The Times" pirmadienį rašo, kad birželio pabaigoje numatoma įvairių renginių savaitė, kurios metu visi norintys galės apsilankyti masonų ložėse.

Laisvieji mūrininkai, garsūs savo nematoma įtaka britų visuomenėje, taip pat surengs labdaros akciją - bėgimą Londono gatvėmis. Jie bėgs užsivilkę trikotažinius marškinėlius su užrašu: "Aš esu masonas". Be to, balandį bus pradėtas leisti masonų žurnalas "MQ" ("Masonic Quarterly").

Renginių savaitė "Masonai bendruomenėje" rengiama pagal laisvųjų mūrininkų lyderių radikalią naująją politiką nutraukti organizaciją gaubiantį paslapties šydą ir pabrėžti jos labdaringą veiklą.

"Trokštu, kad masonai atvirai ir didžiuodamiesi kalbėtų apie savo judėjimą ir apie tai, ką jis jiems reiškia", - laikraščiui sakė Anglijos Jungtinės didžiosios ložės didžiojo meistro vardu veikiantis Nordemptono markizas. Tačiau visos paslaptys nebus atskleistos.

Nors Didžiosios Britanijos masonai, kurių yra 300 tūkst., bus raginami atvirai kalbėti apie savo vaidmenį visuomenėje, jie negalės atskleisti ypatingo pasisveikinimo ir slaptažodžių, kurių reikia norint patekti į ložę. Susirinkimai taip pat liks privatūs.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.