aA
JAV nuolatinė atstovė Jungtinėse Tautose Nikki Haley antradienį pareiškė, jog Jungtinės Valstijos pasirengusios dialogui su Šiaurės Korėja, bet Pchenjanas pirma turėtų nutraukti branduolinius ir raketų bandymus, praneša „Interfax“.
JAV išdėstė, kokiomis sąlygomis kalbėsis su Šiaurės Korėja
© AFP/Scanpix

„Jungtinės Valstijos nori pradėti dialogą, bet tik tada, kai mes pamatysime, kad visiškai sustabdyta branduolinė programa ir bet kokie bandymai“, - sakė ji.

Anot N. Heili, dabar rengiamas veiksmų prieš Šiaurės Korėją planas. Šiame darbe dalyvauja JAV, Pietų Korėja, Japonija ir Kinija.

Nikki Haley
Nikki Haley
© AFP/Scanpix

JAV nuolatinė atstovė paragino Rusiją apsispręsti: arba ji remia Šiaurės Korėją, arba ne. „Rusija turi priimti tokį pat sprendimą, kaip ir visa tarptautinė bendrija: arba jūs remiate Šiaurės Korėją, arba ne. Jūs privalote pasirinkti“, - sakė ji prieš prasidedant uždaroms JT Saugumo Tarybos konsultacijoms dėl Šiaurės Korėjos.

Paprašyta pakomentuoti Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžius, kad reikia nustoti „bauginti“ KLDR, N. Heili pareiškė: „Įdomu girdėti juos kalbant, kad reikia liautis bauginti Šiaurės Korėją. O ką, jeigu Šiaurės Korėja baugina mus?“ „Tie bandymai, kuriuos atlieka Šiaurės Korėja, baugina visą tarptautinę bendriją. Kiekvienas turi būti susirūpinęs“, - pabrėžė ji.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.