aA
Indija pirmadienį paskelbė, kad per susišaudymą su policija rytų Indijoje nukauti du pakistaniečiai, įtariami praėjusios savaitės išpuoliu prie Amerikos kultūros centro Kalkutoje.
"Džharchando policija pirmadienį auštant surengė reidą teroristų slaptavietėje Hazaribage. Kilus susišaudymui du teroristai - abu pakistaniečiai - buvo sunkiai sužeisti ir vėliau mirė", - per spaudos konferenciją sakė Indijos vidaus reikalų sekretorius Kamalas Pande.

Pasak K.Pande, vienas sužeistųjų "prieš mirtį padarė pareiškimą", kad jie įvykdė minėtą išpuolį Kalkutoje, kurio metu žuvo keturi žmonės ir buvo sužeista dar 18.

Užpuolikai praėjusį antradienį motociklu atvažiavo prie Amerikos kultūros centro ir iš automatų AK-47 pradėjo šaudyti į policininkus.

Pirmadienio reidas tankiai gyvenamo miesto centre dar labiau padidino įtampą tarp Indijos ir Pakistano. Abi šios valstybės po gruodžio 13 dienos išpuolio Indijos parlamente, kuriuo Delis apkaltino Pakistane įsikūrusius kovotojus, pasienyje sutelkė savo armijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.