aA
Sukčiai suranda vis naujų būdų apgaudinėti žmones. Neseniai nepažįstamo asmens pasakojimu patikėjusi 21 metų Jolita patyrė apie 1200 litų nuostolį. Prieš kelias dienas į Vilniuje studijuojančios merginos mobiliojo ryšio telefoną paskambinęs jaunuolis prisistatė jos gero pažįstamo broliu Arūnu ir įtikinamai pradėjo dėstyti graudžią istoriją.
SIM kortelė
Skambinęs asmuo aiškino netoli Lazdijų padaręs avariją - atsitrenkęs ir sudaužęs 1995 metų automobilį BMW. Šia mašina važiavę trys vyriškiai jo nepaleidžia ir grasindami reikalauja atlyginti nuostolius.

"Aš jau atidaviau visus pinigus, bet jiems neužtenka. Iš viso reikia apie 3 tūkstančių litų. Aš jau visiems skambinau. Tik tu man gali padėti, kitaip man bus blogai", - tikino vaikinas.

Merginai paklausus, ką jai reikia daryti, jaunuolis paaiškino: "Jiems grynų pinigų nereikia, todėl neverta jų vežti".

Jolitai vaikinas nurodė pirkti išankstinio mokėjimo už mobiliojo ryšio paslaugas korteles "Labas", nutrinti apsauginį sluoksnį ir pasakyti jų numerius. Juos žinodami nukentėjusieji per avariją galės pasipildyti savo pokalbių sąskaitas ir šitaip bus padengti nuostoliai.

"Pasistenk, greičiau pirk korteles, jie man vis grasina, muša. Aš negaliu tau visko pasakyti, nes jie mane kontroliuoja", - graudžiu balsu per kiekvieną pokalbį dėstė skambinęs vaikinas.

Ne kartą telefono ragelyje girdėjosi panašūs į smūgius garsai.

"Buvau psichologiškai spaudžiama bei raginama, tačiau tuo metu man tai nepasirodė labai keista. Tikrai tada tikėjau, jog žmogus papuolė į bėdą ir jam reikia pagalbos.

Aš taip pat buvau tarsi ištikta šoko ir net nepatikrinau, ar tikrai skambinėja mano pažįstamo brolis. Tai buvo mano klaida", - pasakojo apgauta mergina.

Norėdama ištraukti iš bėdos žmogų, mergina visą naktį važinėjo pas pažįstamus skolintis pinigų, pirko "Labas" korteles ir nepažįstamajam sakė jų kodus.

Nukentėjusiuoju apsimetęs vyriškis paryčiui pranešė, kad jį pagaliau paleido, todėl atvažiuojąs pas ją ir žadąs atsilyginti.

Kito pokalbio metu aferistas prakalbo vėl kitaip. Jis tikino tebesąs įkalintas netoli Vilniaus, vėl prašė pirkti "Labas" kortelių, nes jį neva reketuoja policininkai.

Per vieną paskutinių pokalbių merginai sukčius net prasitarė: "Šiais laikais negalima būti tokiai gerai".

Policijos pareigūnai mano, jog merginos patiklumu galėjo pasinaudoti kaliniai.

Kolonijoje esantiems ir slapta mobiliojo ryšio telefonus turintiems nuteistiesiems tai būtų vienas būdų pasipildyti pokalbių sąskaitas.

Neatmetamas ir kitas variantas. Graudžiomis istorijomis išgavę "Labas" kortelių kodus, laisvėje esantys sukčiai juos vėliau perparduoda kitiems ir taip užsidirba.

"Lietuvos rytas"