aA
Vokietijos pareigūnai sulaikė du sirus, įtariamus savo šalyje kovojus ekstremistinėse grupuotėse, antradienį pranešė pareigūnai. Manoma, kad vienas šių asmenų galimai prižiūrėjo strategiškai svarbią džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kontroliuojamą užtvanką rytų Sirijoje.
Islamo Valstybė
Islamo Valstybė
© Reuters/Scanpix

Federalinių prokurorų teigimu, 30 metų Abdulmalkas A. ir 23 metų Mousa H.A.
buvo suimti praėjusią savaitę Berlyne ir gretimoje Saksonijos-Anhalto žemėje. Dėl Vokietijoje galiojančių privatumą užtikrinančių taisyklių sulaikytųjų pavardės atskleistos nebuvo.

Manoma, kad abu vyrai 2012 metais prisidėjo prie džihadistų grupuotės „al Nusra Front“, kovojančio su Sirijos vyriausybe. Abdulmalkui A. buvo patikėta vadovauti vienam kovotojų būriui rytų Sirijoje.

Pasak prokurorų, pastarasis asmuo taip pat yra įtariamas padaręs karo nusikaltimą. Teigiama, kad Abdulmalkas A. „2013-ųjų pavasarį netoli Tabkos miesto pagrobė Sirijos režimo snaiperį, privertė jį išsikasti sau kapą ir persirėžti gerklę“.

Iš Deir az Zoro kilęs Abdulmalkas A. galimai prisijungė prie IS 2013 metų viduryje ir gavo užduotį prižiūrėti Eufrato užtvanką, esančią netoli Tabkos miesto, nurodė prokurorai.

Kol kas neaišku, kada ir kaip tie vyrai atvyko į Vokietiją.

Antradienį jie stos prieš teismą.

Vokietijos pareigūnai per pastaruosius dvejus metus, kai šalį užplūdo pabėgėlių ir migrantų banga, suėmė kelias dešimtis žmonių, įtariamų dalyvavus Sirijos kare.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.