aA
Narams Trakuose vakar nepavyko įgyvendinti savo idėjos - dviračiu pasivažinėti povandenine Galvės ežero ledo puse, žemyn galva. Užtat pavyko kitas, ne mažiau keistas, sumanymas - pasivažinėti užšalusio ežero dugnu.
Naras
© "Lietuvos žinios"
Nardymo instruktoriui, klubo "Amfibija" įkūrėjui Jurijui Zavadskiui netradicinių idėjų kyla ne pirmą kartą.

Naujuosius metus jo vadovaujama nardytojų grupė su akvalangais sutiko Trakų Galvės ežero dugne. Šią akciją filmavo užsienio TV kompanijos, filmuota medžiaga buvo rodoma per CNN, "Euronews" ir kitų televizijų kanalus.

Pasak J.Zavadskio, tai vienas iš efektyvesnių būdų garsinti Lietuvos vardą. Parodžius filmuotus reportažus J.Zavadskiui skambino ir sveikino nemažai draugų iš užsienio.

Šįkart klubo nariai nusprendė leistis į Galvės ežerą su dviračiu.

"Techniškai važiuoti ežero dugnu kur kas paprasčiau nei ledu žemyn galva. Pirmąjį variantą repeticijoje jau esame bandę prieš savaitę", - sakė J.Zavadskis.

Vakar nardytojai, prieš panirdami, juokais vienas kitą drąsino, tačiau dviem iš grupės panėrus, likusieji ilgokai trypčiojo aplink eketę. Tik pirmiesiems paraginus į vos 2 laipsnių šilumos vandenį sušoko likęs ketvertukas. Tarp jų buvo ir viena moteris - Ana Jurijeva.

"Ereliukas"

Prieš nerdami į eketę narai ant ledo apšilo su garsios "Giant" firmos dviračiu, tačiau važiuoti po ledu buvo pasirinktas lietuviškas "Ereliukas".

"Todėl, kad mes - tikri patriotai, - juokdamasis aiškino tokį sprendimą nardytojas Tomas. - Man atrodo, kad "Ereliukais" geriausiai mokame važiuoti, juk vairuojame juos nuo vaikystės".

Pasak nardytojo, dviratis buvo techniškai sutvarkytas, tačiau visi galėjo matyti, kad padangose trūksta oro. Veikiausiai po vandeniu galioja kiti dėsniai, tad lietuvišku gaminiu pasivažinėti ant ežero dugno sugebėjo visas šešetas.

Kardiologas Vadimas Grebinskis netgi gyrėsi atradęs naują važiavimo būdą: "Atsiguli pilvu ant rankenų ir mosikuoji pelekais".

Pasak V.Grebinskio, toks šaltas vanduo organizmui naudingas, nes sukelia "gerą" stresą. "Juk reikia kartais papildomų malonumų, gauti tokio savotiško dopingo porciją", - tikino daktaras.

Paklaustas, kada laukia kita panašaus dopingo porcija, V.Grebinskis nusijuokęs užsiminė, kad truputis alkoholio laukia tuoj pat, šalimais esančioje pirtelėje. "Tolesnių planų dar nebrandiname. Galbūt vėl ką nors Jurijus (J.Zavadskis - aut.) sugalvos. Visos "nesvietiškos" idėjos gimsta jo galvoj", - sakė V.Grebinskis.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"