aA
Nuo Lietuvos teisėsaugos Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) besislapstančios buvusios teisėjos ir Seimo narės Neringos Venckienės motina Laimutė Kedienė vėl stojo prieš teismą.
Laimutė Kedienė (centre) ir Audronė Skučienė (kairėje)
Laimutė Kedienė (centre) ir Audronė Skučienė (kairėje)
© DELFI / Kiril Čachovskij

Oficialiai jau du kartus teistą L. Kedienę prokurorai kaltina dėl Lietuvos himno išniekinimo, šmeižto ir melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą pateikimo. Šioje byloje nukentėjusiuoju yra pripažintas buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis, šiuo metu dirbantis advokatu.

73 metų L. Kedienei iškeltą bylą pirmadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Šioje byloje pradėtas ikiteisminis tyrimas yra susijęs su garsiaisiais Garliavos pedofilijos įvykiais – po dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio mirties L. Kedienė dar 2010 m. kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama K. Betingiui iškelti bylą, nes jis esą gali būti susijęs su jos sūnaus mirtimi.

Dėl šmeižto nukentėjusiuoju pripažintas K. Betingis iš L. Kedienės prašo priteisti 7 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Be to, L. Kedienė kaltinama dėl Lietuvos himno išniekinimo – 2010 m. prie Kauno apygardos prokuratūros buvo surengtas piketas, kurio metu buvo giedamas iškraipytas Lietuvos himnas – esą Lietuva yra pedofilų žemė, kurioje buvo prievartaujami vaikai. Šiame pikete dalyvavo ir L. Kedienės anūkas.

L. Kedienė kaltės dėl jai pateiktų kaltinimų nepripažįsta. Šioje byloje pareigūnai yra apklausę daugybę žurnalistų, kurie taip pat bus kviečiami liudyti į teismo posėdžius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.