aA
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atleidžia dešimt darbuotojų.
Sveikatos apsaugos ministerija
Sveikatos apsaugos ministerija
© DELFI / Kiril Čachovskij

Ministerijoje neliks Ryšių su visuomene skyriaus, taip pat naikinamos vadovų pareigybės Teisės bei Asmens sveikatos priežiūros departamentuose. Jau anksčiau skelbta, kad SAM neliko Korupcijos prevencijos skyriaus – vietoj jo įsteigta ministrui pavaldaus valstybės tarnautojo pareigybė.

„Veiklos optimizavimas yra viena iš priemonių, kuriomis siekiama mažinti viešojo sektoriaus valdymo mastą ir išlaidas, didinti ministerijos veiklos skaidrumą, efektyvumą, kokybę ir rezultatyvumą. Taigi, siekdama šių tikslų, SAM pradėjo pertvarką“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro Aurelijau Verygos atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Anot jos, tokiu būdu diegiama efektyvesnė valdymo struktūra, naikinamos perteklinės funkcijos bei funkcijų dubliavimas ministerijos struktūroje, racionaliau paskirstomos funkcijos tarp ministerijos padalinių bei darbuotojų.

„Pažymime, kad dėl veiklos optimizavimo valstybė per metus galės sutaupyti apie 180 tūkst. eurų (iš viso įspėjimus apie pareigybės panaikinimą gavo 10 darbuotojų)“, – teigė L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

Ji pažymi, kad ministerija ne tik sau, bet ir pavaldžioms įstaigoms bei institucijoms kelia užduotį kuo minimalesnėmis sąnaudomis priimti efektyvesnius sprendimus, lanksčiau ir efektyviau organizuoti savo veiklą, įgyvendinti keliamus uždavinius ir nudirbti planuojamus darbus.

Pertvarkos Ryšių su visuomene skyriuje, Teisės departamente ir Asmens sveikatos priežiūros departamente įsigalios birželį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.