aA
Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad pareigūnams Varėnos rajone įkliuvo grupė kontrabandininkų, ketinusių į Lietuvos gilumą gabenti upe atplukdytą rūkalų krovinį.
Varėnos rajone įkliuvusius kontrabandininkus išdavė upeliu plaukiantis ryšulių karavanas
© VSAT

Nuo pasieniečių slėptis bandžiusius pažeidėjus susekti padėjo ir tarnybinis šuo.

Kaip rašo VSAT, Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Panočių kaimu pastebėjo Nočios upeliu plaukiantį ryšulių „karavaną“. Šiuo vandens telkiniu eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Į krantą VSAT pareigūnai ištraukė net 20 juoda polietileno plėvele apvyniotų bei tarpusavyje suraišiotų rūkalų dėžių. Iš viso aptikta 10 tūkstančių pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Pasieniečiai, įtarę, kad krovinio laukę asmenys gali būti pasislėpę netoliese, tuoj pat pradėjo plataus masto paiešką. A. Barausko užkardos pareigūnams talkino kolegos iš Purvėnų bei Specialiosios paskirties užkardų, į pagalba atvyko kinologas su belg7 aviganiu Orso.

Varėnos rajone įkliuvusius kontrabandininkus išdavė upeliu plaukiantis ryšulių karavanas
© VSAT

Būtent keturkojo uoslė padėjo VSAT pareigūnams surasti bei sulaikyti du pažeidėjus. Narų kostiumais vilkėjusius 29 ir 41 metų Šalčininkų rajono gyventojus tarnybinis šuo suuodė Nočios pakrantėje.

Kita pasieniečių grupė už maždaug pustrečio kilometro nuo cigarečių radimo vietos sulaikė dar du asmenis. Šalčininkiečiai, 24 ir 40 metų, taip pat vilkėjo narų kostiumais ir nuo VSAT pareigūnų mėgino pasislėpti melioracijos griovyje.

Tuo tarpu specialiosios užkardos pareigūnų ekipažas ties Šalčininkų rajono Kalesininkų kaimu patikrinti sustabdė automobilį „Audi 100“. Juo vyko penki minėto rajono gyventojai, kurių amžius nuo 16 iki 32 metų. Pirminiais duomenimis, ši penkiukė taip pat siejama su neteisėtu rūkalų gabenimu ir Nočios upėje sulaikytu cigarečių kroviniu.

Penktadienį visus devynis sulaikytuosius apklausė ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos pradėję Varėnos rinktinės pareigūnai. Sprendimus dėl tolesnių procesinių veiksmų pasieniečiai ketina priimti vėliau. Cigarečių gabentojams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Rūkalų krovinys ir automobilis laikinai saugomi Varėnos rinktinėje.

VSAT Varėnos rinktinės inf.

DELFI.lt