aA
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai į Valstybinį psichikos sveikatos centrą pristatė asmenį, su neaiškiais ketinimais viliojusį mergaitę įsėsti į jo automobilį – sidabraspalvį autobusiuką.
Įtartino elgesio ir neaiškių ketinimų vyriškis, besidomintis vaikais, nuvežtas į ligoninę
© DELFI / Ainis Gurevičius

Ketvirtadienį, 18.19 val., į policiją kreipėsi 2008 m. gimusios mergaitės mama. Ji pranešė, kad prieš valandą Trakų r., Lentvaryje, jos dukrai einant iš mokyklos, ją pradėjo sekti sidabrinės spalvos autobusiukas, kurio nepažįstamas vairuotojas kvietė moksleivę prieiti prie jo automobilio. Mergaitei pradėjus bėgti žmonių link, jis pradėjo vytis, kviesdamas pas save. Nepavykus prisivilioti, vyras pasišalino, praneša Vilniaus apskrities policija.

Vilniaus apskrities policijos įstaigos pareigūnai pradėjo intensyvias jo paieškas. Joms labai padėjo tai, kad penktadienį į Trakų rajono policijos komisariatą atėjusi kreipėsi Trakuose gyvenanti 7 ir 9 metų amžiaus berniukų motina, kuriai sukėlė įtarimų sidabro spalvos autobusiuko vairuotojas. Jai su sūnumis stovint autobusų stotelėje, jis privažiavo, atsidarė langą ir keistai šypsojosi vaikams. Paskui nuvažiavo.

Operatyviai surinkus daugiau duomenų ir atlikus jų analizę, Trakų rajono policijos komisariato darbuotojai netruko nustatyti ieškoto asmens tapatybę ir gyvenamąją vietą. Nuvykus į jo namus, pareigūnus pasitiko įtariamojo dukra, paaiškinusi, kad tėvelis miega, be to, serga „liga“ ir gali nesiorientuoti aplinkoje.

Įvertinę padėtį, pareigūnai nuvežė vyrą į ligoninę. Jokios žalos vaikams nepadaryta.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.