aA
Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Rexas Tillersonas ketvirtadienį pareiškė, kad Vašingtonas deramai atsakys į įtariamą cheminę ataką Sirijoje.
Rexas Tillersonas
Rexas Tillersonas
© Reuters / Scanpix

„Mes svarstome deramą atsakymą į ankstesnių Jungtinių Tautų rezoliucijų pažeidimus, tarptautinių normų pažeidimus“, - sakė R.Tillersonas prie Palm Bičo tarptautinio oro uosto Floridoje.

JAV gynybos departamentas Baltųjų rūmų pareigūnams pristato galimus karinius veiksmus, kurių JAV galėtų imtis atsakydama į įtariamą cheminę ataką Sirijoje, ketvirtadienį pranešė JAV pareigūnas.

Kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga šaltinis nurodė, kad tarp galimų veiksmų - smūgiai, užkertantys kelią veikti Sirijos oro pajėgoms

Pentagono vadovas Jimas Mattisas pristato karines galimybes prezidentui Donaldui Trumpui ir kitiems administracijos pareigūnams, atsižvelgdamas į Baltųjų rūmų prašymą, sakė pareigūnas.

Prezidentas ketvirtadienį pareiškė, kad Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas yra atsakingas už šiurpų ir baisų nusikaltimą.

„Tai, ką padarė Assadas, yra siaubinga. Kas atsitiko Sirijoje, yra vienas baisiausių nusikaltimų“, - sakė D.Trumpas.

„Manau, kad tai, kas atsitiko Sirijoje, yra gėda žmonijai. Ir jis (B.al-Assadas) čia, ir, aš spėju, jis tai padarė, todėl, spėju, kažkas turi nutikti“, - pridūrė jis.

Per įtariamą cheminę ataką Sirijos Idlibo provincijoje žuvo bent 86 žmonės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.