aA
Rusijos pietiniame Astrachanės mieste per specialią operaciją buvo nukauti keturi įtariamieji, siejami su dviejų policininkų nužudymu ir Nacionalinės gvardijos narių užpuolimu, sakė Rusijos Tyrimų komiteto regiono valdybos aukšto rango pareigūnas Andrejus Chegajus. Meduza.io praneša, kad „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už šių policininkų nužudymą.
Rusijos pietuose nukauti keturi įtariamieji, siejami su dviejų policininkų nužudymu
© Reuters/Scanpix

Operacija ką tik baigta. Po betono bloku yra trijų įtariamųjų palaikai. Vyko mūšis tarp teisėsaugos ... pareigūnų ir įtariamųjų“, – sakė A.Chegajus.

Pasak jo, anksčiau buvo likviduotas įtariamasis Ramzanas Kukulajevas.

Praėjusį antradienį Astrachanės Lenino rajone buvo užpultas kelių policijos patrulis – du inspektoriai, į kuriuos užpuolikai kelis kartus šovė ir kurie mirė įvykio vietoje. Užpuolikai pabėgo, pasigrobę policininkų tarnybinį ginklą.

Ketvirtadienio naktį įvyko Rusijos gvardijos narių susišaudymas su asmenimis, ieškomais dėl tų policininkų nužudymo. Rusijos gvardijos narių užpuolikai atėmė jų ginklus ir paspruko. Taip pat buvo pranešta, kad vienas užpuolikų, R.Kukulajevas, buvo nukautas, o kitas, Nurbolas Saspanovas – sužeistas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.