aA
Socialdemokratų lyderis Seimo narys Algirdas Butkevičius prognozuoja, kad renkant naują partijos pirmininką gali prireikti antrojo turo, į kurį gali patekti Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas ir ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius
© DELFI / Tomas Vinickas

"Manau, kad bus du turai. Į antrą turą, mano manymu, išeis Gintautas Paluckas ir Mindaugas Sinkevičius, o visuomenė ir partija tikisi naujų veidų, su naujais veidais siejami tam tikri nauji lūkesčiai. (...) Linkėčiau, kad partijos bičiulis, kuris laimės rinkimus, įgytų visų partijos bičiulių didžiulį pasitikėjimą, o svarbiausia - ir Lietuvos žmonių", - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A. Butkevičius.

Žurnalistai pasiteiravo, kurį iš šių dviejų kandidatų jis mato partijos pirmininku, tačiau A. Butkevičius atsakė, kad tai būtų nekorektiška. "Šiandien tikrai negaliu pasakyti, man būtų labai nekorektiška. Aš tikrai matau lygiaverčius du kandidatus, aišku, ir kiti kandidatai yra labai geri, ir Seimo narys Andrius Palionis - augantis politikas, atsakingas politikas ir labai gerai dirbantis", - sakė A. Butkevičius.

Dėl Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko posto varžosi penki kandidatai.

Ketvirtadienį prasidėjęs balsavimas baigsis šeštadienį, balandžio 8 d.

Antrasis turas, jeigu jo prireiktų, būtų rengiamas balandžio 28-29 dienomis, rezultatų paskelbimas numatytas gegužės 2 d., o per LSDP suvažiavimą gegužės 6 d. išrinktasis partijos pirmininkas oficialiai turi pradėti savo darbą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.