aA
Prancūzijos laivybos pareigūnai Lamanšo sąsiauryje išgelbėjo šešis migrantus iraniečius, mėginusius pasiekti Didžiąją Britaniją, kai juos plukdęs žvejybos laivas pradėjo skęsti.
Lamanšo sąsiauryje iš skęstančio laivo išgelbėti šeši migrantai iraniečiai
© AP/Scanpix

Naktį vykusi gelbėjimo operacija užtruko ilgiau nei dvi valandas, nes tvyrojo itin tirštas rūkas, kuris trukdė surasti laivą, sakoma antradienį paskelbtame laivybos administracijos CROSS pareiškime.

Jame nurodoma, kad migrantai buvo rasti netoli Kalė, patyrę vidutinio laipsnio hipotermiją, ir kad jie buvo perduoti pasienio policijai.

Nuo karo ir skurdo Artimuosiuose Rytuose bei Afrikoje bėgantys migrantai, vildamiesi prasmukti į Didžiąją Britaniją, ir toliau renkasi Kalė, nors pernai čia buvo uždaryta didžiulė migrantų stovykla.

Pareigūnai perspėjo, kad nelegalios kelionės laivais yra „itin rizikingos ir pavojingos“ dėl stiprių srovių, šalto vandens, rūko ir intensyvios laivybos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.