aA
Pirmosios balandžio dienos buvo stulbinamai šiltos. Rekordinė 20 ir daugiau laipsnių šiluma nustebino ne vieną.
Balandžio orų prognozė: bus dar viena šilumos banga
© DELFI / Tomas Vinickas

Po gaivesnės kovo pabaigos tai buvo ypač staigus temperatūros kilimas. Nors sakoma, kad puiki pradžia – pusė darbo, tačiau panašios šilumos turėsime kantriai palaukti.

Šią savaitę, po įspūdingo praėjusio savaitgalio, matome, kad oras kasdien vis gaivesnis. Jai baigiantis temperatūra bus kukli.

Naktimis pasižnaibys šaltukas, o dienomis temperatūra svyruos tarp 6–10 laipsnių, pūs žvarbokas šiaurės vakarų vėjas, kuris ypač įsismarkaus šį savaitgalį. Antroje savaitės pusėje, atvėsus orui, debesys gali šliūkštelti ne tik lietaus, bet vietomis ir šlapių snaigių. Bet tai neturėtų stebinti, nes balandį, ypač jo pradžioje, tai normalu.

Šiais metais Lietuvai prognozuojamas 0,5–1 laipsnio šiltesnis balandžio mėnuo

Pagal dabartinį prognozių modelį, pirma mėnesio pusė prognozuojama kiek drėgnesnė. Sulauksime ir temperatūrų svyravimų: po gaivesnio šio savaitgalio, ateinančią savaitę, prieš Šv. Velykas, galime tikėtis šiltesnių orų bangos, kuomet oras šils iki 15 ir daugiau laipsnių.

Bet tai vėl tebus trumpas pliūpsnis, kurį palydės lietus ir perkūnija. Po jo seks gaivesnės dienos. Kiek užtikrinčiau pavasaris šalyje įsitvirtins antroje mėnesio pusėje.

Pagal dabartinius duomenis, panašu, kad paskutinės dvi balandžio savaitės bus sausesnės ir saulėtesnės, o taip laukiama šiluma bus stabilesnė. Tad šiltesnius drabužius jau drąsiau galėsime atidėti į šalį.

Prognozė parengta remiantis gismeteo.lt duomenimis.

Šią savaitę - atvės

Trečiadienį išaugs debesuotumas, antroje dienos pusėje daug kur lis. Numatomas gūsingas pietvakarių krypties vėjas. Nakties metu šalyje jau vyraus teigiama temperatūra. Vilniuje ir Kaune, nakties ir ryto metu, bus apie 3–5 laipsnius šilumos. Įdienojus debesų daugės, oras šils iki 12–13 laipsnių. Šiauliuose vyraus apniukęs dangus, vakarėjant lis.Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 4, dieną 10–11 laipsnių šilumos. Pajūryje, naktį ir ryte, bus apie 4, įdienojus apie 7 laipsnius šilumos. Dangumi keliaus tai didesni, tai mažesni debesys. Gausesni krituliai numatomi vakare.

Ketvirtadienį vėjas suksis iš šiaurės vakarų. Dangus bus apniukęs, daugelyje šalies rajonų palis. Vilniuje ir Kaune visą parą dangų gaubs debesys, protarpiais lynos. Nakties ir ryto valandomis bus apie 5–6 laipsnius šilumos. Dienos metu termometrai rodys 9–10 laipsnių. Šiauliuose vyraus apniukęs ir lietingas peizažas. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 4, dieną 6–8 laipsnius šilumos. Pajūryje vyraus didelis debesuotumas, lis. Temperatūra svyruos apie 5 laipsnius šilumos.

Penktadienį debesys po truputį skirstysis, pūs silpnas šiaurės vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, nakties ir ryto metu, bus apie 1–3 laipsnius šilumos. Dieną oras sušils iki 8–10 laipsnių. Šiauliuose nakties dangų gaubs debesys, temperatūra sieks 2 laipsnius šilumos. Rytas išauš giedras, tuo metu atšals iki –1 laipsnio. Įdienojus termometrų stulpeliai kils iki 7–9 laipsnių. Pajūryje retkarčiai pasirodys debesys, tačiau jie nuplauks tolyn. Pirmoje paros pusėje bus apie 1–2, dieną apie 6–7 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , savaitgalį be didesnių pokyčių: vyraus nepastovus debesuotumas, nakties metu kai kur gnybs šaltukas, o dieną temperatūra mažai kuo skirsis nuo penktadienio. Skirtumas tik tas, kad pakils šiaurės vakarų vėjas. Ypač vėjuotas bus sekmadienis.

gismeteo.lt