aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį lankysis Šalčininkų rajone, kur su į Lietuvą grįžusiais emigrantais domėsis, kaip paskatinti žmones parvažiuoti iš užsienio.
Dalia Grybauskaitė/LRP nuotr.
Dalia Grybauskaitė/LRP nuotr.

Šalies vadovė aplankys bendrovę „Evaldo daržovės“. Jai vadovauja iš emigracijos Jungtinėje Karalystėje grįžęs Evaldas Masevičius.

„E.Masevičius yra vienas iš sėkmės pavyzdžių, kad Lietuvoje galima kurti ir sėkmingai vystyti verslą. Septynerius metus svetur pragyvenęs vyriškis su šeima nusprendė grįžti namo ir čia imtis verslo. Pats šiltnamiuose dirbęs emigrantas Lietuvoje pradėjo auginti daržoves ir prieskoninius augalus“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

E.Masevičius bendrovėje Sakalų kaime sukūrė 71 darbo vietą.

Per susitikimą taip pat bus surengta diskusija, kurioje dalyvaus iš užsienio grįžę ir Lietuvoje dirbantys žmonės. Tarp jų – po šešerių metų gyvenimo Amerikoje sugrįžęs Modestas Vitkauskas, įkūręs atostogų namus Druskininkuose, po emigracijos Norvegijoje grįžęs ir Anykščių rajone vandenlenčių parką įkūręs Tomas Kairys.

Diskusijoje taip pat dalyvaus „Global Lithuanian Leaders“ vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė ir Šalčininkų rajono meras Zdzislavas Palevičius, kiti grįžę emigrantai.

Statistikos departamentas neseniai paskelbė, kad pernai iš Lietuvos emigravo per 50 tūkst. žmonių, o per pirmus du šių metų mėnesius – beveik 14 tūkst. gyventojų. Ekspertų teigimu, emigraciją labiausiai skatina maži atlyginimai ir socialinė nelygybė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.