aA
Visų politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų turto deklaracijos turėtų būti viešos, sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė, teikianti tai numatančias Gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Andrius Ufartas

Šalies vadovės teigimu, naujoji tvarka būtų taikoma tiek Prezidentui ar ministrų patarėjams, tiek ir Seimo narių padėjėjams bei visų biudžetinių įstaigų, valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių vadovams ir jų pavaduotojams, kandidatams į politinius postus.

„Viešumas yra geriausias ginklas kovojant su korupcija, neteisėtu praturtėjimu ir neskaidriu lobizmu. Viešos aukštų pareigūnų deklaracijos leis visuomenei įsitikinti, kad už mokesčių mokėtojų lėšas samdomi politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojai, įstaigų vadovai dirba valstybės, o ne asmeninei naudai, taip pat padės nustatyti nuslėpto ir nedeklaruoto turto faktus", - rašoma Prezidentūros spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

Anot Prezidentūros, valstybės vadovės teikiamos įstatymų pataisos sudarys galimybę visuomenei ir žurnalistams susipažinti su visų politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų, biudžetinių įstaigų, valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių vadovų ir jų pavaduotojų bei visų kandidatų į valstybės politikus turto ir pajamų deklaracijomis bei įsitikinti, kad šie asmenys nepiktnaudžiauja pareigomis, valstybės ir savivaldybės biudžetų lėšas naudoja skaidriai ir efektyviai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.