aA
Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad pakankamai greitai ir profesionaliai buvo atskleistas Ievos Strazdauskaitės nužudymo nusikaltimas.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Tikrai visuomenė neturėtų nerimauti, tikrai struktūros, kurios atsakingos už mūsų saugumą, dirba. Tai dar kartą parodė, kad nėra jokios nusikalstamos veikos, kuri negali būti atskleista. Tie, kurie linkę tą padaryti, tegul žino, kad atpildas bet kuriuo atveju juos ištiks. Aš manau, kad jokios panikos skleisti tikrai nereikia. Tai yra tragedija, bet tokių tragedijų, deja, pasitaiko. Turime pagalvoti, kaip apsaugoti savo artimuosius, kaip palaikyti nuolatinį ryšį, nuolatinį kontaktą, kad tokių nelaimių išvengti", –šeštadienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Jo vertinimu, policija pakankamai greitai, profesionaliai atskleidė šitą nusikaltimą. Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad tokie nusikaltimai nėra daromi vien dėl socialinių problemų, nes tokių nusikaltimų įvyksta ir labai gerai ekonomiškai gyvenančiose valstybėse.

„Tokių žmonių, kurių net žmonėmis negalime pavadinti, tikrai išvengti negalime. Mes juos galime paprasčiausiai identifikuoti ir laiku patalpinti ten, kur jie turėtų būti. Manyčiau, kad šis bendras fonas, ta socialinė atskirtis neprisideda prie bendrosios kriminogeninės situacijos gerinimo“, – sakė Premjeras S. Skvernelis.

Jo nuomone, tokiems nusikaltėliams griežčiausia bausmė, kokia yra – tai įkalinimas iki gyvos galvos be teisės išeiti anksčiau laiko.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.