aA
Dvi šeštadienį Sirijos sostinėje Damaske susprogdintos bombos nusinešė mažiausiai 44 žmonių gyvybes, pranešė Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija (SOHR), informuoja "Reuters".
Sprogimas Damaske
Sprogimas Damaske
© Reuters/Scanpix

Libane įsikūrusi televizijos stotis "Al-Mayadeen" skelbė, kad sprogimų metu taikytasi į šiitų piligrimus gabenusius autobusus. Autobusai vežė piligrimus į kapines, įsikūrusias netoli Damasko senamiesčio.

BBC teigimu didžiąją dalį aukų sudarė irakiečiai. Dar 120 žmonių buvo sužeista, pranešė Irako vyriausybė.

Sprogimų metu taikytasi į irakiečių šiitų piligrimus gabenusius autobusus. Autobusai vežė piligrimus į kapines netoli Damasko senamiesčio, talpinančias šiitų mauzoliejus.

Sunitų kovotojai dažnai atakuoja šiitus, bet išpuoliai sostinėje nėra dažnas reiškinys.

Nors tarpininkų - Rusijos, Turkijos ir Irano - pagalba Sirijoje visos šalies mastu gruodžio 30 dieną įsigaliojo paliaubos, ir toliau pranešama apie pavienes atakas.

Damaską didžiąja dalimi kontroliuoja Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas, bet nuošaliuose miesto rajonuose yra ir sukilėlių grupuočių.

Kol kas neaišku, kas atsakingas už šeštadienį Damaske įvykdytus sprogimus.
Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacijos (SOHR) teigimu, autobusą kliudė pakelėje sprogusi bomba, o kitus sprogmenis detonavo savižudis sprogdintojas.

Nuo 2011 metų Sirijos pilietinio karo metu žuvo mažiausiai 300 tūkst. žmonių, o kai kurių šaltinių duomenimis aukų gali būti apie 470 tūkst.