aA
Irano Revoliucijos Gvardija sėkmingai išbandė balistinę raketą, pranešė ketvirtadienį pusiau valstybinė naujienų agentūra „Fars“.
Iranas paskelbė naujos raketinės gynybos sistemos nuotraukas
Iranas paskelbė naujos raketinės gynybos sistemos nuotraukas
© AFP/Scanpix

Pranešime minimas Gvardijos oro erdvės divizijai vadovaujantis generolas Amiras Ali Hajizadeh, kuris sakęs, kad bandomoji raketa sunaikino taikinį, esantį už 250 kilometrų.

Taip pat nurodoma, kad iš jūros paleista balistinė raketa „Hormuz-2“ buvo išbandyta praėjusią savaitę.

Raketa „Hormuz-2“ gali labai tiksliai smogti plūduriuojantiems taikiniams iki 300 kilometrų atstumu, pažymėjo „Fars“, bet smulkiau apie šį bandymą neaiškino.

Kita naujienų agentūra „Tasnim“ nurodė, kad A. A. Hajizadeh sakęs, jog Revoliucijos Gvardija yra parengusi civilinės paskirties raketą, bet jos paleidimas atidėtas, kai Jungtinės Valstijos perspėjo Teheraną to nedaryti.

„Esame parengę balistinę raketą civilinės paskirties palydovams iškelti į orbita, bet nutarta ją sugrąžinti į sandėlį po amerikiečių grasinimų; toks (JAV) elgesys yra žeminantis“, – sakė generolas.

Anksčiau šį mėnesį JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė naujas sankcijas firmoms ir asmenims, remiantiems Irano balistinių raketų programą.

Praėjusį mėnesį Irano žiniasklaida skelbė, kad Revoliucijos Gvardija per pratybas šalies dykumų regione paleido kelias modernias raketas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.