aA
Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault pareiškė, kad sankcijos Rusijai negali būti panaikintos, kol nebus pažangos sprendžiant konfliktą Ukrainoje.
Jeanas-Marcas Ayrault
Jeanas-Marcas Ayrault
© AFP/Scanpix

Europos Sąjunga sankcijas Rusijai skyrė dėl to, kad ji remia prorusiškus separatistus Rytų Ukrainoje. Šis konfliktas nuo 2014 metų balandžio jau pareikalavo 9 600 žmonių gyvybių. Prancūzijos diplomatijos vadovas ketvirtadienį paragino Maskvą pasinaudoti savo įtaka separatistams ir užbaigti konfliktą.

Nors 2015 metais tarpininkaujant Prancūzijai ir Vokietijai Minske buvo pasirašyti taikos susitarimai, susirėmimai Rytų Ukrainoje tęsiasi, o politinio sprendinio paieškos įstrigo.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas anksčiau buvo atvykęs į Paryžių, kad užsitikrintų paramą dėl sankcijų, o ketvirtadienį jis dėl tos pačios priežasties lankosi Vašingtone.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra aiškiai išreiškęs norą gerinti santykius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, be to, jis yra abejojęs NATO ir kitų aljansų teikiama nauda.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.