aA
Mįslingomis aplinkybėmis dingusios Ievos Strazdauskaitės ieškoma ir Kėdainių rajone. Trečiadienį daugiau nei dvi dešimtys policijos pareigūnų šukavo apylinkes, ieškojo įkalčių.
Didžiulė policijos paieškos grupė I. Strazdauskaitės pėdsakų ieškojo Kėdainių rajone
© Rinkos aikštė

Ar jiems pavyko ką nors rasti – neatskleidžiama.

Dingo pakeliui į sostinę

26 metų plungiškė I. Strazdauskaitė be žinios dingo praėjusį sekmadienį, kai prabangiu automobiliu „Audi A7“ iš Plungės vyko į Vilnių. Jos nesulaukęs gyvenimo draugas apie tai pranešė merginos tėvams, šie kreipėsi į policiją. Nustatyta, kad pravažiavus Kauną jos mobiliojo ryšio telefonas buvo išjungtas.

Dingusios merginos paieškai buvo mestos gausios policijos pareigūnų pajėgos, neilgai trukus Jonavos rajone, atokioje miško laukymėje, rastas automobilis, kuriuo ji važiavo. Nustatyti jo buvimo vietą padėjo sumontuota palydovinio sekimo įranga. Nors pagrindinė policijos tiriama versija – pagrobimas, policijos pareigūnai lygiagrečiai tikrina ir kitas galimas mįslingo dingimo versijas.

Paieškose – ir tarnybiniai šunys

Ekspertams apžiūrėjus vietą miške, kur rastas merginos automobilis, pirminiais duomenimis, grumtynių, kraujo pėdsakų nepastebėta. Kiek vėliau pavyko rasti dingusios merginos rankinę bei mobiliojo ryšio telefoną, jį tiria ekspertai.

Trečiadienį toliau buvo ieškoma dingusios merginos. Pareigūnai šukavo ir Kėdainių rajono apylinkes, tikrino kelio Medėkšiai–Nociūnai prieigas. Iš viso čia buvo daugiau nei dvidešimt policininkų, dirbo ir kinologai su tarnybiniais šunimis.

Plačiau komentuoti, kokie paieškos rezultatai paieškose dalyvavę pareigūnai nepanoro. „Rinkos aikštės“ žiniomis, paieškos vyksta ir kaimyniniame Jonavos rajone, tikrinamos Elektrėnų apylinkės.

Tiria kriminalistų elitas

Policijos departamentas pranešė, kad merginos dingimo tyrimą parėmė elitinis policijos padalinys – ypač sunkius ir sudėtingus nusikaltimus tiriantis Kriminalinės policijos biuras.

„Kadangi tyrimo veiksmai apima kelių apskričių teritorijas, būtinas koordinavimas ir kontrolė iš centrinės įstaigos. Sąmoningų piliečių dėka policija gauna didelį kiekį įvairios informacijos, kurią reikia patikrinti, todėl tam būtina pasitelkti ir kitų miestų policijos pareigūnus. Atkreiptinas dėmesys, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai šiame tyrime dalyvavo nuo pat pradžių“, – skelbia Policijos departamentas.

Laukia informacijos

Dingusiosios požymiai: 170 centimetrų ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę.

Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašoma nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 30 34 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

www.rinkosaikste.lt