aA
Premjeras Saulius Skvernelis paaiškino, kad rengiamuose Darbo kodekso pakeitimuose, kurie turėtų įsigalioti nuo liepos, siūloma numatyti 22 dienas kasmetinėms atostogoms nebepridedant papildomų dienų už darbo stažą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Tačiau dirbantiems darbus, kurie susiję su emocine įtampa, galėtų būti numatytos išimtys kolektyvinėse sutartyse, sakė premjeras S. Skvernelis,

"Tame kodekse, kuris buvo atidėtas iki liepos 1 dienos, buvo 20 dienų ir taškas. Mes manome, kad 22 dienos ir taškas, bet tai - pagrindinė norma Darbo kodekse. Toliau kalbant apie atskiras profesijų rūšis, kas yra susiję su didesne atsakomybe, emociniu stresu ir taip toliau, tai turėtų būti sureguliuota, geriausiai, mano galva, kolektyvinėse sutartyse, kur galima spręst, kiek papildomai dar reikia atostogų už ypatingas arba sudėtingas, arba sunkias darbo sąlygas", - sakė S. Skvernelis žurnalistams po Vyriausybės posėdžio.

ELTA primena, kad ankstesniais siūlymais buvo ketinama numatyti ne trumpesnes nei 20 dienų, kai dirbama penkias dienas per savaitę, kasmetines atostogas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.