aA
Policija nuo antradienio ryto ieško nuo pareigūnų pabėgusio automobilių vagystėmis įtariamo kauniečio Lino Zakarausko (gim. 1992 m.). Aiškėja skandalingos šios istorijos aplinkybės: keliskart teistas nusikaltėlis - Kauno policijos tyrėjos sugyventinis.
Linas Zakarauskas
Linas Zakarauskas
© Vilniaus aps. VPK

L. Zakarauską Kaune, namuose, kur gyvena su sugyventine, kovo 7-osios, antradienio, rytą sulaikė Vilniaus policijos pareigūnai (įtariama, kad šis kaunietis automobilius vogė sostinėje). Nežymėtu automobiliu „Škoda“ sulaikytasis buvo vežamas į Vilnių, tačiau sugebėjo pabėgti dar neišvažiavus iš Kauno. 9.48 val., Kaune, Geležinio Vilko gatvėje L. Zakarauskas (jo rankos buvo surakintos priekyje) atsidarė automobilio dureles ir paspruko. Bėgo labai greitai - pareigūnams nepavyko jo pasivyti. Vilniaus policijoje dėl konvojuojamo sulaikytojo pabėgimo pradėtas tarnybinis tyrimas.

Kad L. Zakarauskas yra geras bėgikas, liudija ir tai, jog tai ne pirmas jo pabėgimas - praeityje jis yra pabėgęs ir nuo policijos patrulių, ir nuo Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

Šis kaunietis jau ne kartą teistas už sukčiavimą ir automobilių vagystes.

Paaiškėjo, kad užkietėjusio nusikaltėlio gyvenimo draugė, su kuria jis gyvena, yra... policijos pareigūnė. Jauna moteris dirba Kauno m. Žaliakalnio policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus tyrėja. Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas patvirtino, kad ši pareigūnė buvo žinoma Imuniteto tarnybai, tyrėjos atžvilgiu buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas DELFI patvirtino, kad trečiadienį ši pareigūnė atleista iš tarnybos pačiai prašant. „Nesuderinus bendrų pozicijų ir bendrų siekių, pareigūnė nusprendė palikti tarnybą savo noru“, - teigia D. Žukauskas.

Policijoje ji dirbo šiek tiek daugiau nei 3 metus.

Policija prašo visuomenės pagalbos – asmenis, galinčius suteikti informacijos apie besislapstančio L. Zakarausko buvimo vietą ar jį mačiusius, susisiekti su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais (8 5) 271 6007 arba paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.