aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas suteikė malonę vienai moteriai, praėjusiais metais nuteistai už valstybės išdavystę – už tai, kad išsiuntė dvi SMS žinutes apie kariuomenės judėjimą separatistiniame Gruzijos regione.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Sputnik / Scanpix

Kremliaus antradienį paskelbtame V.Putino dekrete sakoma kad malonė suteikia 46 metų Oksanai Sevastidi, 2016 metų kovą nuteistai kalėti septynerius metus. Pasak prokurorų, ši parduotuvės savininkė iš Juodosios jūros Sočio kurorto 2008 metais išsiuntė dvi žinutes apie rusų kariuomenės judėjimą separatistinės Abchazijos respublikoje.

„Malonės įsakas, kaip jame ir nurodyta, įsigalioja per penkias dienas. Oksana bus paleista į laisvę, kai patvirtinta jo kopija pasieks Lefortovo kalėjimą – tai yra, tikriausiai savaitgalį arba kitos savaitės pradžioje“, – antradienį sakė jos advokatas Jevgenijus Smirnovas.

Šis dekretas buvo priimtas tuo metu, kai Rusijoje padaugėjo nuteistųjų bylose dėl valstybės išdavystės, nors tie asmenys faktiškai nė negalėtų gauti jokios slaptos informacijos. Tarp pastaraisiais metais už valstybės išdavystę nuteistų asmenų yra septynių vaikų motina, eismo reguliuotojas iš Sočio ir sibirietis policijos majoras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.