aA
Pasaulio rutulio stūmimo čempiono amerikiečio Cottrello Johno Hunterio (Kotrelio Džono Hanterio), kuris yra Sidnėjaus olimpinės čempionės bėgikės Marion Jones (Merion Džouns ) vyras, dopingo testai šiemet buvo teigiami net keturis kartus, antradienį paskelbė Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).
TOK medicinos komisijos vadovo, princo Alexandre`o de Merode`o (Aleksandro de Merodo) teigimu, tris kartus lengvaatlečio organizme buvo aptiktas tas pats preparatas - nandrolonas, kartą - testosteronas.

"Dopingo testai buvo atlikti birželio ir liepos mėnesiais. Trys iš jų - ne varžybų metu. Praktiškai visų rezultatai teigiami", kalbėjo Alexandre`as de Merode`as.

Nors pateikta oficiali versija, jog rutulio stūmikas Sidnėjaus olimpiadoje nedalyvauja dėl kojos traumos, TOK jau pasirūpino atšaukti JAV lengvaatlečio akreditaciją. C. J. Hunteris Sidnėjuje buvo akredituotas kaip žmoną lydintis asmuo.

Pats sportininkas teigiamus dopingo testų rezultatus pasiryžęs užginčyti teisme.

M. Jones atsisako komentuoti kaltinimus savo vyrui dėl dopingo vartojimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.